Mens

Hoe wij omgaan met onze medewerkers, klanten en externe partijen

Provélo 2022

Mensen

Wij bevorderen het welzijn van onze werknemers en hun werkplezier door een goede werkgever te zijn, waar ze de kans krijgen om kennis en ervaring te delen in een prettige werkomgeving. Binnen Triflex staat samenwerking centraal, zowel met onze medewerkers als met opdrachtgevers en klanten.

De mensen binnen Triflex

Een essentieel aspect van onze duurzaamheidsaanpak is het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers. Het fundament van ons succes rust op gemotiveerde werknemers die dagelijks een stapje extra zetten. We investeren in training en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat al onze medewerkers hun eigen talenten blijven ontwikkelen. Daarnaast hechten we veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van ons personeel. We bieden niet alleen een veilige werkomgeving, maar streven ook naar de juiste balans tussen werk- en privéleven.

Wat we doen voor onze mensen

Hoe gaan wij om met onze medewerkers? En hoe zit dit met partners en klanten? Lees hieronder meer!

  De Triflex Cultuur

  Samenwerken is een van de cruciale competenties binnen het Triflex-team. In ons klein en dynamisch team zijn er diverse momenten waarop nauwe samenwerking is vereist. In dit team staat iedereen klaar voor elkaar, en als bedrijf hechten we veel belang aan de voortdurende groei en ontwikkeling van ons personeel.

  De organisatie

  Wij willen onze medewerkers stimuleren een gezonde levensstijl te volgen. Een gezonde(re) levensstijl vermindert de kans op ziekte en bevordert hun welzijn.

  Daarnaast hebben we een opleidingsbudget en een nieuw competentiemanagementsysteem ontwikkeld, waarbij de leerdoelen van elke medewerker goed in de gaten gehouden wordt, zodat er veel ruimte is voor groei . Verder wordt er ook een medewerkerstevredenheid onderzoek gehouden, hierin kan iedereen anoniem zijn gevoelens en gedachtes kwijt. Op deze manier kijken we hoe we de werkomgeving verder kunnen verbeteren. Tot slot hebben wij ook een intern vertrouwenspersoon die, waar nodig, voor iedereen klaarstaat. Een veilige werkomgeving staat bij ons voorop, en daarom hanteren wij ook een zero-tolerance beleid. Een zerotolerancebeleid houdt in dat geen enkele overtreding van die specifieke regel wordt toegestaan.

  Lees meer

  Onze partners

  Bij Triflex gaan we verder dan alleen het leveren van hoogwaardige producten. Onze toewijding aan kwaliteit strekt zich uit tot ons relatiebeheer, waar we de nadruk leggen op ongeëvenaarde ondersteuning voor al onze partners. Onze sales- en business development managers zijn actief betrokken bij het hele proces, van de tekentafel met architecten tot de uiteindelijke oplevering met de opdrachtgever en Triflex-applicateurs. Samen met onze kantoorcollega’s zorgen ze ervoor dat we aan alle wensen en behoeften van de opdrachtgever voldoen. Op deze manier willen we, samen met onze partners, bijdragen aan duurzame oplossingen.

  Onze klanten

  Om onze kwaliteit ten allen tijden te kunnen garanderen worden de Triflex systemen uitsluitend aangebracht door gecertificeerde applicateurs. De kwaliteit van onze oplossingen is in hoge mate afhankelijk van de manier waarop de systemen worden aangebracht.

  Het hele jaar door hebben onze klanten toegang tot de Triflex Academy, zowel op locatie als in ons kantoor te Herentals. Hier delen onze technische adviseurs met enthousiasme hun vakexpertise, waardoor iedereen op de hoogte blijft van de laatste technische ontwikkelingen. Naast het welzijn van onze eigen medewerkers streven we ernaar bij te dragen aan het welzijn van onze klanten. Veilig werken staat centraal op de werkvloer, tijdens deze trainingen wordt uitgebreid ingegaan op hoe men veilig met Triflex kan werken. Onze technische adviseurs staan bovendien klaar om bij elke stap van het aanbrengen van onze systemen aanwezig te zijn en de nodige ondersteuning te bieden. Bij Triflex gaan we graag dat extra stapje verder!

  Veiligheid en ethiek

  Dat veiligheid ook op de werkvloer een speerpunt is, blijkt ook uit het feit dat we in Herentals een verantwoordelijke voor de EHBO hebben en een vertrouwenspersoon.

  Als internationaal opererend bedrijf zijn wij, binnen onze invloedssferen, verantwoordelijk voor het naleven van mensenrechten en zorgen wij ervoor dat onze zakelijke activiteiten deze rechten niet schenden. Dit staat bij ons niet ter discussie en dit verwachten wij ook van onze zakelijke partners over de hele wereld. Meer informatie hierover is te vinden in onze Ethics Policy en in onze Code of Conduct.

  ‘Triflex is een heel fijn bedrijf om voor te werken. De ontwikkeling van de medewerkers bij Triflex staat hoog op het prioriteitenlijstje’

  – Kris De Backer

  Triflex BE uiteten

  Teambuilding

  Wij geloven dat een sterk samenhangend team ‘de sleutel’ tot succes is. Daarom organiseren wij jaarlijks tal van uitstappen om de samenhorigheid op de werkvloer te bevorderen.

  Enkele activiteiten:

  • Online kookworkshops
  • Genieten op kerstmarkten
  • Fabrieksbezoek Duitsland
  • Jaarlijkse Triflex BBQ
  • ProVélo

  Met onze teambuildingactiviteiten streven we er niet alleen naar het teamgevoel te versterken, maar ook ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Jaarlijks fietsen we samen met onze partners om geld in te zamelen voor het goede doel.

  Benieuwd naar deze actie? Neem dan hier een kijkje.

  De volgende generatie inspireren

  Wij zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie van groot belang is voor onze organisatie. Jonge talenten vormen een essentieel onderdeel van de duurzaamheid van ons bedrijf op de lange termijn. Het hele jaar door bieden we bij Triflex onze Triflex Academy aan. Met de erkende certificering op zak leren wij jou met trots hoe je (veilig) kunt werken met onze Triflex producten. Dit gebeurt in onze opleidingsruimte te Herentals of op locatie.

  Doelstellingen voor 2025

  Om bovenstaande concreet te maken, hebben wij volgende doelstellingen opgesteld:

  ” alt=”De veiligheid van de klanten die met onze producten werken waarborgen.”>

  De veiligheid van de klanten die met onze producten werken waarborgen.

  ” alt=”De vaardigheden en kennis van onze medewerkers verbeteren en maximaal benutten.”>

  De vaardigheden en kennis van onze medewerkers verbeteren en maximaal benutten.

  ” alt=”Inzicht krijgen in de werkbeleving van onze medewerkers en sturen waar nodig.”>

  Inzicht krijgen in de werkbeleving van onze medewerkers en sturen waar nodig.

  ” alt=”De energie, motivatie en veerkracht van onze medewerkers stimuleren. “>

  De energie, motivatie en veerkracht van onze medewerkers stimuleren.

  ” alt=”Het talent en de vaardigheden van onze medewerkers versterken.”>

  Het talent en de vaardigheden van onze medewerkers versterken.

  ” alt=”De veilige bedrijfscultuur stimuleren onder onze medewerkers.”>

  De veilige bedrijfscultuur stimuleren onder onze medewerkers.

  nl_NLNederlands