Economie

Economie, de financiële kant van MVO

Economie en Triflex

Economie vertegenwoordigt de duurzame groei van ons bedrijf en vormt de financiële zijde van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het draait om het creëren van economische waarde.

Als familiebedrijf richten we ons op de lange termijn en investeren we in zaken zoals onze productielocatie in Minden, waarbij we niet primair gericht zijn op het maximaliseren van korte termijn winst. We streven naar een combinatie van financieel succes met verantwoordelijkheid voor het milieu en de mensen.

We hanteren de duurzaamheidsrichtlijnen van de chemische industrie in Duitsland en volgen de Responsible Care richtlijnen van de Duitse Vereniging van de Chemische Industrie (VCI). Dit betekent bijvoorbeeld dat we voortdurend werken aan het beschermen van het milieu, evenals de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en de omgeving. Onze organisatiecultuur wordt gekenmerkt door drie kernwaarden: innovatie, waardering en duurzaamheid.

Lokale betrokkenheid Herentals

Lokale betrokkenheid is een essentieel aspect van onze bedrijfscultuur. We hechten waarde aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en streven ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. Een van onze belangrijkste initiatieven op dit gebied is onze jaarlijkse ProVélo, waarbij we samen met onze partners en klanten fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel.

  • 2022 – 6.000 euro voor Join2Bike
    In 2022 zijn we samen met diverse partners en klanten op pad gegaan voor een fietstocht door het Vlaamse landschap. Tijdens deze actie hebben we een indrukwekkend bedrag van €6.000 ingezameld voor de vzw Join2Bike. Deze organisatie zet zich in voor slachtoffers van herseninfarcten, ongelukken en dergelijke, met als doel hen samen te brengen om te fietsen. Dit unieke beweegproject verlegt niet alleen fysieke grenzen maar kweekt ook mentale spieren. Join2Bike biedt aangepaste leenfietsen aan en zoekt naar geschikte exemplaren die kunnen worden omgebouwd en aangeschaft voor revalidanten.

 

  • 2024 – 13.700 euro voor AvalympicsIn 2024 hebben we ons opnieuw ingespannen voor een goed doel en  hebben we samen met onze partners en klanten een indrukwekkend bedrag van €13.700 ingezameld voor Avalympics. Deze organisatie zet zich in om mensen met een beperking evenveel kansen te geven om te sporten. Ze bieden een breed scala aan sportactiviteiten en competities aan, aangepast aan de mogelijkheden van iedere deelnemer. Met deze donatie kunnen ze al het nodige aanschaffen om meer mensen de kans te geven actief te blijven en te genieten van sport en bewegen.

  • 2023 – 8.650 euro voor SportYves tegen Kanker
    In 2023 stond ProVélo volledig in het teken van ‘SportYves tegen Kanker’, een vereniging die is opgericht na het overlijden van de toenmalige schepen van sport van Destelbergen/Heusden, Yves De Lausnay. De organisatie is opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de vreselijke ziekte die nog steeds een grote rol speelt in veel gezinnen. Het was voor ons een eer om dankzij onze klanten en partners een indrukwekkend bedrag van maar liefst €8.650 te mogen overhandigen aan zo’n prachtige organisatie.

 

  • 2025 – Een nieuwe editie van ProVéloWij genieten nog volop na van de vorige editie, maar kijken ondertussen al met veel enthousiasme uit naar wat we kunnen verwezelijken in 2025. Wij zijn ontzettend trots op de steun die we jaarlijks mogen ontvangen en kijken ernaar uit om ook in de toekomst een verschil te blijven maken.

‘Wij combineren financieel succes met verantwoording dragen voor het milieu en de mensen’

– Christophe Vandyck

Doelstellingen voor 2025

Om bovenstaande concreet te maken, hebben wij volgende doelstellingen opgesteld:

” alt=”Organisatie selecteren dat wij structureel willen sponsoren.”>

Organisatie selecteren dat wij structureel willen sponsoren.

” alt=”Een vast tijdsbestek bepalen voor medewerkers waarin zij werk kunnen uitvoeren voor een goed doel.”>

Een vast tijdsbestek bepalen voor medewerkers waarin zij werk kunnen uitvoeren voor een goed doel.

” alt=”Duurzaamheid in inkoopbeleid meenemen (lokaal inkopen, circulariteit).”>

Duurzaamheid in inkoopbeleid meenemen (lokaal inkopen, circulariteit).

nl_NLNederlands