Monumenten

Monumenten jarenlang beschermen

Triflex is een trotse partner in monumentbehoud. Wij dragen graag bij aan het behouden en conserveren van monumenten. Het is namelijk belangrijk dat monumenten de tand des tijds doorstaan. Hierbij gaan wij geen uitdaging uit de weg. Triflex biedt materialen die afdichten, scheuren repareren en oppervlakken egaliseren.

Afdichting en bescherming van monumenten

Het behoud van monumenten vraagt vaak om specifieke oplossingen. De vloeibaar aan te brengen systemen zijn ideaal voor de renovatie van deze vaak oude bouwwerken of onderdelen ervan zoals goten, gevels en muren. Door de flexibiliteit ontstaat een volledig naadloos geheel dat volledig hecht aan de ondergrond en eventuele complexe vormen moeiteloos volgt. De multi-toepasbare systemen zijn makkelijk verwerkbaar, hebben een snelle uitharding, zijn UV-bestendig, wortelwerend en hydrolysebestendig. De afdichtingssystemen zorgen voor een hermetische afsluiting tussen de verschillende materialen die al aanwezig zijn.

(Brand)veiligheid

Veiligheid staat daarnaast hoog in het vaandel. Dat geldt vooral voor monumenten die bezocht en dus belopen worden. In deze gevallen zorgt Triflex voor een antisliplaag. Het is namelijk belangrijk dat bezoekers het monument kunnen betreden zonder valgevaar. Daarnaast proberen wij het risico op brand te vermijden. De systemen Triflex ProDetail en Triflex ProFibre zijn koud verwerkbaar en daardoor worden de risico’s van brand geheel vermeden, in tegenstelling tot wanneer er gewerkt wordt met traditionele dakmaterialen, aangezien daar vaak hulpmiddelen als gasbranders bij gebruikt worden.

Inspectie en advies

Triflex begint altijd met een inspectie van de (betonnen) ondergrond. Wanneer het nodig is, voert Triflex kernboringen, hechtproeven, vocht- en hardheidsmetingen uit. Een constructie die aangetast is, moet eerst hersteld worden. Afdichten zonder de oorzaak aan te pakken is slechts een tijdelijke oplossing. Aansluitend adviseren wij het juiste Triflex-systeem. En omdat kwaliteit en service onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, werken alleen erkende applicateurs met onze producten. Zo wordt door maatwerk gewerkt aan duurzame oplossingen.

Eigenschappen van Triflex-systemen

De meeste Triflex-systemen zijn op basis van Polymethylmethacrylaat (PMMA). De eigenschappen van PMMA zorgen voor een perfecte afdichting van monumenten. Hieronder een aantal van de belangrijkste eigenschappen op een rij:

Meer informatie over duurzame oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +32(0) 14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact

Duurzame projecten met Triflex oplossingen

Benieuwd naar meer duurzame projecten?

Alle projecten

Waterdicht met Triflex Towersafe

Energiebesparende daken

Isoleren en duurzaam beschermen

Duurzame wegmarkeringen

Oplossingen voor de infrastructuur

Parkeergarages duurzaam beschermen

Monumenten

kwetsbare natuurgebieden

nl_NLNederlands