Duurzame wegmarkeringen

Veilig de weg op met duurzame wegmarkeringen

De zichtbaarheid van wegmarkeringen en de kwaliteit van het wegoppervlak zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Bij Triflex bieden wij duurzame kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen zware belasting en het toenemende verkeer. Hierdoor kan de veiligheid van iedere weggebruiker gewaarborgd worden.

‘Er wordt steeds meer gezocht naar markeringssystemen met een zo gunstig mogelijke footprint en met een zo beperkt mogelijke impact op het milieu.’

– Vincent Thérer

Koudplasten

Triflex is specialist in twee-componenten koudplastische systemen en we zien een trend met een transitie van de traditioneel meer toegepaste thermoplastische wegmarkeringen naar koudplast. Allereerst omdat koudplast slijtvaster is en dus langer meegaat, daarmee is het ook een enorme winst in de vervuiling van microplastics. Verder kan koudplast ten opzichte van thermoplast in geringere laagdiktes worden aangebracht. Dit betekent minder kilogram dus minder impact op het milieu door beperkt gebruik van grondstoffen en transport.

Voordelen koudplast

Thermoplast is een vaste stof die in ketels wordt verhit tot circa 180°C om vloeibaar te worden. Dat op dieselolie gestookte proces leidt uiteraard tot CO2-uitstoot. De twee-componenten koudplast is een vloeibare hars waar een verharder aan wordt toegevoegd. Verhitten met CO2- uitstoot is bij koudplast dus niet aan de orde. Tot slot is koudplast recycleerbaar tegenover thermoplast dat einde levensduur separaat moet worden verwijderd en als bouwafval afgevoerd moet worden. Allemaal argumenten die helpen bij het maken van keuzes in het kader van duurzaamheid.

Duurzame wegmarkeringen

Fietssnelwegen & Fietswegen

Fietssnelwegen, fietsstroken en fietswegen waar de auto te gast is, vragen om heldere en onderscheidende markeringen. Naast materiaal voor belijning heeft Triflex ook koudplastische oppervlaktecoatings met dezelfde eigenschappen qua duurzaamheid en verkeersveiligheid beschikbaar. Dat zijn robuuste, stroeve en gekleurde coatings waarmee fietsstroken/-paden zeer duidelijk gemarkeerd worden. De fietser kan daardoor veilig en comfortabel op pad.

Oplossingen voor fietspaden

Luminicerende markeringen

Wegmarkeringen kunnen verschillende functies hebben. Zo kan een wegmarkering ook hulp bieden bij noodsituaties. Denk hierbij aan rookontwikkeling of lichtuitval in donkere ruimtes. Lichtgevende markeringen kunnen helpen om de kortste weg uit een gevarenzone te vinden. Deze luminicerende markeringen bevatten pigmenten die daglicht of kunstlicht absorberen. Wanneer het donker is geven zij een geelgroen licht af. De markeringen zijn eenvoudig aan te brengen en vereisen geen investering in speciale machines.

Lees verder

EU Road Federation

‘Designing the road of the future’ Dat is een van de doelen van de European Road Fedaration (ERF). De ERF is een non-profitorganisatie die de standpunten van de Europese wegeninfrastructuur sector coördineert en fungeert als platform voor onderzoek en dialoog over de mobiliteitskwestie.

Wij zijn al jaren actief als lid van ERF en daarnaast ook lid van de werkgroepen; “Working Group on Road Markings” & “Sustainable Roads”.

ERF

Meer informatie over duurzame oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact

Duurzame projecten met Triflex oplossingen

Benieuwd naar meer duurzame projecten?

Alle projecten

Waterdicht met Triflex Towersafe

Energiebesparende daken

Isoleren en duurzaam beschermen

Duurzame wegmarkeringen

Oplossingen voor de infrastructuur

Parkeergarages duurzaam beschermen

Monumenten

kwetsbare natuurgebieden

nl_NLNederlands