Triflex groendaken

Triflex oplossingen voor groendaken

Groendaken en details op groendaken moeten volledig waterdicht en wortelwerend zijn. Wij garanderen dat ook opstanden, doorvoeren, veiligheidsankers, lichtkoepels en rookgasafvoeren degelijk en duurzaam wortelvast en waterdicht worden en blijven. Bij langere periodes van droogte gaan wortels op zoek naar vocht. Details op het groendak waar vocht achterblijft, vormen daardoor in potentie zwakke plekken op daken. Triflex heeft hier goede oplossingen voor.

Folies overbodig

Bij groendaken overlappen details waar wortelwerende folies worden aangebracht, vaak onvoldoende. Tussen de twee dunne lagen folie zit vaak wat water. Bij droogte hebben de wortels al snel deze locaties gevonden. Door de details met Triflex ProDetail af te dichten, realiseer je meteen een waterdichting en een wortelwerende functie en is het gebruik van folies overbodig op groendaken.

Triflex Prodetail systeem 

Worteldoorgroei bestendig

Groendak oppervlakken staan bloot aan aanzienlijke temperatuursveranderingen en moeten mechanisch belastbaar of beloopbaar zijn. Tenslotte ondergaan daken waarop bijvoorbeeld dakvijvers zijn gemaakt, de zwaarst mogelijke beproeving tegen lekkage. Voor dit soort dakoppervlakken heeft Triflex het Triflex ProTect afdichtingssysteem ontwikkeld. Het volledig gewapende Triflex ProTect systeem voor groendaken is CE en ETAG gecertificeerd, hydrolysebestendig, worteldoorgroeibestendig (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948), heeft 100% aanhechting (geen onderkruip, loop) en kan volledig naadloos worden aangebracht.

Triflex ProTect systeem 

FLL-methode

De Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschaftsbau methode legt strenge maatstaven op wat betreft wortelvastheid. De methode is in 1984 ontwikkeld door het FGW, het onderzoeksinstituut voor tuinbouw in Duitsland. In 2007 is de norm EN 13948 gepubliceerd. Deze norm is op de FLL-methode gebaseerd en representeert eveneens de weerstand tegen worteldoorgroei. Er zijn kleine verschillen te ontdekken in de testmethodieken van de normen. Op dit moment is er echter geen vergelijkend onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat FLL lichter, gelijkwaardig ofwel zwaarder zou zijn dan de EN 13948.

De producten van Triflex zijn ook getest op basis van de FLL-methode. In een open veldschuur zijn de agressief wortelende planten geplaatst, waarbij de testcontainers alleen worden beschermd tegen (overvloedige) regenval. Deze planten moesten dus groeien in absoluut ongecontroleerde en derhalve niet te reproduceren omstandigheden. Deze test duurt maar liefst vier jaar. Na die periode zijn de proefstukken beoordeeld op wortelaantasting en de worteldoorgroei.

Testen volgens EN 13948

In het kader van de CE-markering moet er volgens EN 13948 worden getest. Een alternatieve test is niet gespecificeerd en derhalve niet toegestaan. Ook de Triflex producenten hebben deze testen ondergaan. In testcontainers zijn agressief wortelende planten geplaatst op een Triflex afdichting en gedurende twee jaar verzorgd. Na die periode zijn de proefstukken beoordeeld op de wortelaantasting. De uitkomst is dat de producten ook voor de EN 13948 in de hoogste klasse zijn gekeurd

Meer informatie over duurzame oplossingen?

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +32 (0)14 75 25 50 of mail naar info@triflex.be. We helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact

Duurzame projecten met Triflex oplossingen

Benieuwd naar meer duurzame projecten?

Alle projecten

Waterdicht met Triflex Towersafe

Energiebesparende daken

Isoleren en duurzaam beschermen

Duurzame wegmarkeringen

Oplossingen voor de infrastructuur

Parkeergarages duurzaam beschermen

Monumenten

kwetsbare natuurgebieden

nl_NLNederlands